Testimonial

Dear beautiful muslimahs,

If you have purchased a Beautiful Tudung & find that you love the tudung. Care to comment below and share what you love about Beautiful Tudung.

Jazakillahu khair.

Kak Aida

69 comments:

Anonymous said...

Salam all..

Well, as for me this is a very beautiful tudung to be worn on its own simply because it is made from exclusive cotton jersey and extremely luxurious. It is cool enough to be worn in our weather, no ironing needed, and can be shaped to your face.

What else does a lady needs! Beautiful tudung is really a head turn over! (read: semua staff sibuk tanye beli kt mane?) The length of Beautiful Tudung that cover our chest area plus 'kain die jatuh terletak' makes me really love them..

Beautiful Tudung is the ultimate instant hijab and wayyyy more beautiful compared to other instant hijab! You don't need to use the pin and just wear it on its own.

Oh btw, I had the Voila Veil-o-let & Tioman Water.. sgt cantek!!~~ enough said!

~azira @ ummi anaS iQbal~

July 3, 2009 at 11:51 AM
Anonymous said...

Assalamualaikum,

Tudung Beautiful selesa dipakai dan cantik. Paling saya suka ia labuh. Sudah sekian lama saya mencari tudung labuh instant. Jzkk Beautiful Tudung!


Faridah
Plesant Peach

July 7, 2009 at 1:30 AM
hanani said...

Salam,

Saya sudah memiliki ashen iron. Alhamdulillah, saya menyukainya kerana ia selesa dipakai, tidak perlu dipin, tidak perlu digosok,cantik bila dipakai dan yg paling penting ia labuh dan instant.

Tq.

July 14, 2009 at 8:49 PM
Anonymous said...

Assalamualaikum wrt wbt

Alhamdulillah,i had bought the STEEL BLACK tudung and fitted me perfectly well.

It is a 'beautiful tudung' and the best part is 'labuh'.

It is very recommended to all muslimah to wear this 'beautiful tudung'. Cantik,simple,segera dan mudah.

-Aishah101-

July 16, 2009 at 8:04 AM
Anonymous said...

ALHAMDULILLAH,

Produk yang memenuhi kehendak saya dan keperluan menutup aurat. Ia cepat, kemas dan terus boleh dipakai tanpa pin, brooch dll..

Sarung terus, terus kemas terutama bagi saya yang aktif, malas nak tengok cermin selalu. Ia tidak herot walau dah makan dan kerja luar.

Syukur.

July 20, 2009 at 12:00 PM
anoi said...

yang paling penting model2 suma cun2 blaka...smpaikan salam syg pda suma ya..

July 22, 2009 at 11:13 AM
Beautiful Tudung said...

I think they are all pretty too. Subhanallah.

July 22, 2009 at 8:31 PM
Anonymous said...

salam'alaik
subhanallah~
sudah wujud rupanya tudung labuh berfesyen sopan (x tabarruj)
ana pun berkeinginan bisnes pakaian2 yg labuh cam tshirt labuh, dan lain.muda lagi..berangan camtu dan insyaAllah tercapai..

ape2 pun, tahniah dan segala puji bagi Allah mengilhamkan idea untuk memartabatkan pakaian muslimat ini... MOga semuanya niat LILLAHI TA'ALA...

nak beli tapi mahal bg saya yang xde duit sndiri ladi (masih belajar)

insyaAllah akan dibeli kelak,

kumpul duit dulu..eheheh

July 28, 2009 at 12:07 PM
Anonymous said...

belilah tudung dari "beatiful tidung"..!!
tak rugi....cantik...dan sangat2 selesa..

July 30, 2009 at 3:57 PM
Beautiful Tudung said...

Siapa ni? Bagilah tahu nama dan dah pakai tudung apa.. :)

Apapun, jazakillahu khair kerana sudi mencoret kata di bahagian testimonial ini.

July 30, 2009 at 4:16 PM
Dib said...

Assalamualaikum Semua,

I've bought 6 tudungs already!!!! and all of it was marvelous...!!! Plus...my hubby loves to see me wearing it. Thanks kak aida...Can't wait for the next new batch to come....

Dib.. ;-)

August 9, 2009 at 11:45 PM
ummusaif said...

Salam.
Saya beli tudung Peony petal dan tudung green moss.
Selain daripada faktor tudung labuh dan instant, saya sukakan corak bunga2 kecil di atas tudung tu. Sangat comel mmbuatkan tudung yang labuh itu tidak nampak 'serius'. Membuatkan tudung labuh sesuai utk dipakai ke mana2 termasuk utk beriadah.

Kelebihan tudung 3 segi yang blh ditarik tali ditepi berbanding tudung labuh yg bulat ialah ianya tidak sendat dipakai terutama pada bahagian dada kerana terdapat belah ditepi. Sendat di dada mungkin disebabkan faktor kain iaitu kain tshirt dan kemudiannya hujung kain dijahit dan tidak kembang.
Walaubagaimanapun faktor sendat tidak terlalu ketara dan ianya blh disesuaikan dengan baju yang longgar.

Tudung 3 segi juga memberikan alternatif bagi mereka yang memakai tudung 3 segi tapi labuh dan bukannya tudung bulat.

Cadangan saya, mungkin blh adakan tudung yg pelbagai saiz seperti saiz S & M dan juga utk kanak2.
Pasti kanak2 akan kelihatan comel dgn tudung yg berbunga kecil di kepala.

August 10, 2009 at 3:42 PM
ummusaif said...

tambahan, saya juga sukakan awning tudung esp tudung green moss di mana ia besar, nipis, dan just nice dgn saiz muka apabila dipakai.

August 10, 2009 at 3:48 PM
Beautiful Tudung said...

A very lengthy and subjective comment. Your feedback is much appreciated. Your suggestions are taken into consideration. Jazakillahu khair ummusaif!

August 11, 2009 at 1:13 PM
Beautiful Tudung said...

Dib.. Thanks so much for sharing. Whah.. I thought you're single ;)

August 11, 2009 at 1:14 PM
Anonymous said...

salam..
saya dah beli dan pakai tudung black beauty.
memang senang nak pakai. pakai sarung jer. x gosok pon.hehe..
mak tegur, dia cakap nampak sejuk. memang sejuk pon materialnya.
ada tali kat tepi. boleh tarik nak nampak gelombang kat depan jadi coverlah dada..
tengah kumpul duit nak beli tudung lain.
sebenarnya, harganya memang berbaloi. kalau tengok tudung jenis awning yg lain pon harganya memang mahal mencecah seratus walaupun kecik jer..

syukran pada kak aida mudahkan kami dapatkan tudung ni kat malaysia. takkan nak kena pi indon nak dapatkan tudung ni,kan?

nor,besut ganu kiter

August 12, 2009 at 6:53 PM
Jiji said...

Assalamualaikum
Kak Aida...

saya dah beli 2 tudung...cantik dan yg penting tutup aurat properly

August 13, 2009 at 9:34 AM
arfah said...

Salam kak Aida,
Alhamdulillah tudung dah sampai semalam.. very nice.. thanks ye.
saya beli black beauty, fresh tranquility dan triangle tudung..memang puas hati..walaupun nampak ala ala indonesian bila pakai,hehe..tudungnya labuh, materialnya pun sejuk..yang paling penting instant.

arfah, shah alam.

August 13, 2009 at 11:39 AM
nollie said...

menarik bila baca komen2 ni...teringin nak beli tapi nak tunggu color2 lain...:D cepat2 lah post gambar tudung lagi kak aida..and tudung2 yg dah sold out tu tak order lg same stock?

Bagi yang dah beli post lah gmbar supaya dapat an idea how it looks like on regular people ;)
Thanks!
Looking fwd!

August 14, 2009 at 12:06 PM
Miss D Hearty said...

Alhamdulillah, lambat sikit reply..

Kak Aida saya sudah terima Tudung Tioman Water..

Sabtu lepas..Rabu akak pos, Sabtu sampai..Terus rasmi pakai tudung tu ke Surau + Pejabat..hehehe..

Alhamdulillah, selesa. dapat komen, harga amat berpatutan. kalau beli yang buatan malaysia pun dah RM70 above..(yelah sebab kos materialnya mahal disini..

Terima kasih, kak

Miss DHearty

August 19, 2009 at 11:27 AM
Anonymous said...

salam,
alhamdulillah..tudung yg ditempah br shj sampai..yg menarik hati bukn lah bkaitan tudung semata-mata tetapi layanan dan ksungguhan memenuhi permintaan.dlm kita bkerja..bilemane kte mluruskn niat utk mcari redha Allah..redha mnusia akn dtg...insyaAllah...terima kasih..cepat tudung sampai...

dari syahadah sampai ke syahid,
eliyana+zul

August 25, 2009 at 3:39 PM
Beautiful Tudung said...

Miss DHearty, Zul + Eliyana, Arfah, Nollie and Jiji.. Jazakallahu khair for such flattering words.

August 28, 2009 at 4:53 AM
Anonymous said...

salam,
saya pon sama, tudung dah sampai 2hari lepas, terima kasih kak aida....layanan memang sangat2 menyentuh hati=)..smoga beautiful tudung terus success dgn niat yg sentiasa lurus utk mcari redha Allah...

hasni hazura hamdan

August 28, 2009 at 10:35 AM
cahayaqalbi said...

salam...saya puas hati terutama G01,,:))...good service...moga bisnes bertambah untung..

nuhanna76@yahoo.com

September 1, 2009 at 11:02 PM
Anonymous said...

Salam Kak Aida!

Saya ada beli Beautiful Tudung for my ummi and adik2, alhamdulillah semua suka sangat2! Ummi says its very practical and lawa. She loves the long length which is difficult to get in other instant tudungs.

I really really appreciate your warm service and care. Means a lot to us customers and inshaAllah I will order from you again! May Allah bless you and your business and to the supplier/designer/penjahit - a job well done!

- Nollie

September 4, 2009 at 11:09 AM
nazariah said...

alhamdulillah, baru terima bungkusan tudung tadi,tq k. Aida.
Sgt teruja & gembira. husband puji cantik, cadang nak beli lagi..tp 'hold' dulu.
*komen ttg tudung ni, menepati citarasaku (labuh, tak melekat, & tak melaram sgt), boleh pakai time kerja luar..
Moga BT akan hasilkan lebih byk tudung2 yg best.
kalau Allah izin, cdg nak jadi pengedar BT di kawasan Kedah ni, insya Allah..

September 4, 2009 at 8:58 PM
Anonymous said...

assalamualaikum
syabas atas usaha kak aida. tudung-tudung semua memuaskan, excellent! insyaAllah byk ganjaran dariNya, support muslimah utk menutup aurat dgn sebaiknya. saya selalu visit blog ni dan sgt berminat utk memiliki beberapa jenis lagi yg dijual. BT mmg truly beautiful, elegant dan senang dipakai!!

September 5, 2009 at 8:17 AM
Eimmaz said...

kak,.. dah dapat dah sehari jer lepas bayar,... tapi bz tak sempat nak comment...

Saya dah pakai gi opis,.. member opis pon puji,... cantik dan sopan,... selesa juga... (mula2 je tak berapa selesa sebab pakai kebelakang sangat so ketat kat tekak)... then opismate kata ke depankan skit... baru la ok... memang selesa n cantik je rasa sebab dia terletak ajee.... takyah nak sibuk2 tudung terkemek ke ape ke....Insya Allah lepas raya nak order lagik.. hehehhe tunggu gaji... huhuhu

September 17, 2009 at 12:05 AM
Cik Som said...

K.Aida, dah lebih dua minggu rasanya dapat tudung sincere white dan ashen iron. Sangat cantik, selesa memakainya. Paling penting, awning nya tidak kembang dan membuatkan muka bulat pun nampak mcm bujur sikit. hehehehe. TQ.

September 17, 2009 at 3:03 PM
Anonymous said...

The tudongs are so comfy that you can use them over and over again without breaking a sweat and being in front of the mirror for jours. XD

Sarah.a.nina

September 28, 2009 at 12:53 PM
Anonymous said...

Salam Kak Aida..
da sampai tdg tu..
sunset mira, ashen iron n untouched beauty. cantik dan selesa..
td da try dpn cermin, member pun da berminat nk beli tuk akak die..
nti nk pakai g kelas..
pasni nk kumpul duit...hehe..nk beli lagi..

September 28, 2009 at 2:49 PM
syahirah said...

salam kak aida, tudung ashen iron baru sampai tadi, tima kasih cepat sgt uruskannya, ari isnin saya order harini dah boleh rasmi dah =P selalunya saya pakai tudung cap nampak bulat, tapi kali ni nampak cantik dan x susah pun nak pakai dan sgt selesa dan x panas kainnya. tima kasih ye kak... teruskan Beutiful TUdung, saya akan sentiasa support usaha anda..

October 1, 2009 at 1:43 PM
nah said...

Assalamu'alaikum
K.Aida, saya dah terima tudung Red cocoa tu 2 hari lepas. Menarik dan senang dipakai tanpa perlu gosok. Suami pun puji cantik dan minta beli lagi kaler yang lain...kalau ada rezki nanti, saya akan order yang lain pulak.. Terima kasih

October 1, 2009 at 1:47 PM
Anonymous said...

salam. kak aida.. sweet lilac da sampai smlm.
tima kasih..coz servicenye 1st class lah..
alhamdulilah...sy suke semua tdg2 akak...

wawa..

October 3, 2009 at 10:13 AM
Anonymous said...

Assalamualaikum,

I love Beautiful Tudung.
The tudungs are lovely, more than I've expected.
The service is extraordinary, more than I can imagine possible.

TQ Kak Aida for akhlak & service more beautiful than your tudung.

October 6, 2009 at 2:08 AM
Beautiful Tudung said...

La hawla wa quwwata illa billah..

I try giving my best service tapi ada juga yang terlepas pandang. Lupa pos tudung, sepatutnya pos 7 tapi pos 5 & kadang2 tak beri nombor tracking.

Alhamdulillah so far my customers are so forgiving & considerate. For any of you unsatisfied with my service, I humbly seek your pardon. Thank you for your continuous support.

October 6, 2009 at 10:02 AM
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

assalamualaikum...

kak aida....

Alhamdulillah tudung yang saya pesan dah pun sampai tadi. Cantik sangat.Dan saya sangat puas hati dengan warna n design dia yang labuh mengikut citarasa.Dan yang muhimnya tudungnya kurang tabarruj.InsyaAllah saya akan order lagi...Semoga beutuful tudung dapat mengeluarkan design cantik dan pelbagai warna.
syukran kak.....

maassalamah wa ilalliqa..........

ayang...........

October 10, 2009 at 8:45 AM
NAH said...

Assalamu'alaikum

K.Aida, saya dah terima tudung sehari selepas saya order. Terima kasih kak. Setakat ini dah ada 2 jenis tudung yang saya beli. Semuanya memang memuaskan hati dan yang penting dapat menarik hati suami. InsyaAllah, jika ada rezki, mungkin saya akan beli lagi. Semoga akak terus maju jaya dalam lapangan bisnes ini.

November 5, 2009 at 2:52 PM
ayang said...

assalamualaikum..

kak aida...sepanjang saya pakai tudung yang saya beli dgn akak banyak pujian yang saya dapat...sampai tak larat saya nak menjawabnya beli kat mana....yang pastinya semua rakan sekerja saya suka dengan fesyen tudung yang saya pakai terutama sekali suami saya.dah 6 jenis tudung saya beli ngan akak...alhamdulillah semuanya menepati citarasa saya...insyaAllah ada rezeki saya beli lagi.....semoga bisnes akak terus berkembang maju...amiin

November 13, 2009 at 7:19 PM
Anonymous said...

salam,
kak aida, sy selaalu sangat masuk bt tapi tak de rezki lagi nak beli. teruja sangat. nanti gaji bulan 11 saya berazam nak beli yg saiz xl 3-4 helai. susah nak cari di johor ni. semoga Allah beri saya rezki yang lebih untuk saya beli tudung bt. dah teringin berbulan-bula. aminnn...

November 15, 2009 at 1:36 AM
Anonymous said...

salam....... saya suka sangat tengok tudung macam ni. kat pahang tak de ke jual tudung ni.

November 23, 2009 at 3:10 PM
noor said...

saya berminat nak beli tudung ni... cantik sangat

November 23, 2009 at 3:11 PM
Beautiful Tudung said...

Waalaikumussalam.. Boleh beli online dari mana2 lokasi di bumi ini ;)


Noor
Tudung yang mana yang minat tu? ^_^

November 23, 2009 at 4:45 PM
TiNi said...

Salam.
Saya telah membeli tudung dari beautiful tudung ni dan hasilnya sangat memuaskan: dari segi kainnya(labuhnya yg saya suka) sehinggalah servisnya. Pertama kali cuba membeli secara online dan Alhamdulillah ia tidak mengecewakan saya.

Kepada yang masih ragu-ragu utk membeli online,jangan berperasaan sedemikian saat anda bercadang mahu membelinya di sini. Layanan dan servisnya Alhamdulillah amat baik,hari ni order dan buat payment,esok dah sampai depan pintu! :)

Dan anda mungkin juga seperti saya,sekali rasa berpuas hati dan akan membeli buat kali kedua dan seterusnya! heh.

November 27, 2009 at 12:36 AM
Cikgu Dina said...

Salam. Saya hampir putus asa mencari tudung labuh fesyen terkini. Alhamdulillah, Allah temukan saya dengan Beautiful Tudung. Saya sangat berpuas hati dengan workmanshipnya. Jahitannya kemas, jahitan maniknya kukuh dan cantik. Saya sudah memiliki lebih daripada 5 tudung. Yang paling saya suka ialah Burnt Umber dan yang serupa dgnnya kerana saiz L nya cukup labuh menepati citarasa saya. Kepada Kak Aida, thanks for the first class service.

November 27, 2009 at 9:40 PM
Anonymous said...

Salam Ikhlas Penuh Ukhuwah... Alhamdulillah saya puas hati dengan Beautiful Tudung. Bukan tudung je cantik.. servis pun cantik & cepat. Insyaallah ada rezeki, boleh beli lagi.. Suka triangle scarf- lain drpd yg lain. x pernah jumpa design tudung yang macam ni.. nice

Ummul Khair

December 3, 2009 at 9:18 AM
Beautiful Tudung said...

Alhamdulillah..

La hawla quwwata illa billah

December 3, 2009 at 11:04 AM
Anonymous said...

Salam.. Alhamdulillah, saya puas hati dengan Beatiful Tudung. Payah nak cari yg tak melekap di badan. Mula-mula beli satu, sekarang nak beli sepuluh pulak... Bersama kita tegakkan syiar islam, bangunkan ekonomi islam... Kalau sambutan menggalakkan, pasni kita jadi reseller la... doakan ya. amin... -sima

December 13, 2009 at 11:34 PM
Anonymous said...

Assalamualaikum,

Saya beli Simetris saiz M. Mula-mula saya beli kerana warnanya (dark blue) dan tidak terlalu teruja dengan designnya. Tapi sebaik sahaja memegang tudung, saya sangat terpikat dengan kualiti kainnya. Tak hairanlah harganya da bomb. Lepas memakainya sepanjang hari ni, memang sangat-sangat selesa. Saya jatuh cinta dengan simetris! - Afin

December 28, 2009 at 6:24 PM
liyananaznim said...

Assalamualaikum...

Saya baru beli Untouched Beauty & White Star, dua-dua size M. Alhamdulillah, memang sangat cantik malam dalam gambar. :D bila pakai pula, memang selesa. InsyaAllah saya akan selalu cek update di website ni untuk beli koleksi tudung yang lain-lain.

terima kasih! :)

February 2, 2010 at 4:42 PM
liyananaznim said...

macam* dalam gambar

February 2, 2010 at 10:09 PM
Beautiful Tudung said...

Jazakillahu khair Liyana, Afin & Sima..

February 2, 2010 at 10:22 PM
Anonymous said...

Alhamdulillah.. setelah puas mencari tudung yang menutup aurat dan cantik akhirnya saya jumpa di Beautiful Tudung...

-Zuraida

July 21, 2010 at 10:27 PM
Beautiful Tudung said...

Jazakillahu khair Zuraida for your patronage & kind words.

July 26, 2010 at 10:53 PM
ALAM said...

semua koleksia tudung bagus sekali sangat cantik

July 30, 2010 at 3:52 PM
Anonymous said...

salam k.aida..ina dah dapat tudung tengahari tadi.syukran..tak sabor nak pakai ni..hehe..

August 9, 2010 at 3:57 PM
chexsystems said...

Koleksi tudung yang cantik...beli banyak ada diskaun?

August 20, 2010 at 9:47 AM
arfah, shah alam said...

salam kak Aida,, :) :) :)tq for still remember me..
Alhamdulillah, tudung rusty stripe dah sampai ptg semalam..terkejut jgak..sehari je dah dapat..apapun saya excited trus pakai g kelas master saya malam tu.. memang sgt puas hati..material dia elok sesangat.. suami pun suka..(lulus la maknanya tu..hehe) tercapai jgak hajat nak pakai tudung ala-ala rianti munajah cinta tu.. minatla tudung ni..akan ada restock lg tak design ni kak? warna pink ke, hitam ke...
looking forward making more transaction with beautiful tudung lg..

August 20, 2010 at 11:50 AM
Beautiful Tudung said...

Jazakillahu khair Arfah kerana terus menyokong Beautiful Tudung & sudi berkongsi pengalaman di sini. Insha Allah akan akan restock tudung munajah cinta ni..Looking forward for your next order too :-)

August 20, 2010 at 1:50 PM
Anonymous said...

Assalamualaikum.Saya tinggal di singapura.dikawasan mana yg paling dekat untuk saya memiliki product anda.contohnya,johor.koleksi tudung2 anda memenuhi citarasa saya.Terima kasih.

September 16, 2010 at 8:16 AM
jatt said...

Nice tudung...saya suke template awak..

First internet bank of indiana chexsystems// checksystem in wisconsin

October 17, 2010 at 10:00 AM
nur said...

salam..resellers yang ada 2 available lgi tak?sbb nmpk post thun 2000

October 22, 2010 at 11:24 AM
Beautiful Tudung said...

Resellers ada. The posts on information are purposedly dated as such to make sure they appear at the end of the thumbnails gallery.

October 22, 2010 at 11:34 AM
Anonymous said...

Diana Wan November 15 at 2:03pm Report

My first shopping comment: :)

C Type. Size M fits well with me(nicely like my V shape 60" tudung), size L a but bigger(ala2 tudung labuh dan bulat) but ok, I am fine with that..

FS B type does not suit me very well, or perhaps the material, mcm melekat sgt kat bdn wlpn labuh.. I will know better when I wish to shop again, insyaAllah. Nevertheless, nice stuff sister, JazakIllah...

November 22, 2010 at 12:06 PM
Anonymous said...

tudung nya cantik dan menepati syariat Islam.....

December 9, 2010 at 12:41 PM
Anonymous said...

A'kum

When I first browsing thru this website, the different design tudungs attracted my attention. However, I wasn't sure if they are comfortable to wear. I have just received 2 tudungs from Beautiful Tudung and already wearing 1 now :) The only thing I could say is I love it! It is very comfortable to wear it, beautiful, modern feel and easy to wear! Well done Beautiful Tudung!! Hope to see more variety and will continue to support you!

:)

April 7, 2011 at 11:26 AM
Anonymous said...

saya amat berpuas hati dengan BT.saya ada beli 2 helai memang kene dan sepadan dgn namanya.harap ada byk lagi koleksi di masa depan dan terus maju. cry-email cikrohyatiy@yahoo.com

November 27, 2011 at 6:05 AM
AD'sCollection said...

ada jual secara borong ke?

August 29, 2012 at 11:11 PM

Post a Comment